HomeKit a aplikace Domácnost nebyly během WWDC společnosti Apple příliš zmíněny, ale  iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia obsahují také několik funkcí pro tuto aplikaci. V dnešním článku si ukážeme, co je nové.



Pomocí Customize Access můžete spravovat, jak a kdy mohou lidé přistupovat k vašim zařízením ‌HomeKit‌, jako jsou garážové dveře, poplašné systémy a dveřní zámky. Můžete vytvořit plány hostů a konkrétní příslušenství, které mohou vaši hosté používat, a omezit tak dobu, po kterou je váš domov přístupný. Pro tuto funkci je vyžadován domácí rozbočovač. Můžete povolit expresní režim pro automatické odemykání zámků dveří, když se přiblížíte s iPhonem nebo Apple Watch, takže k otevření nemusíte přikládat zařízení k zámku.

Aby to fungovalo, budete potřebovat ‌iPhone‌ nebo Apple Watch s čipem Ultra Wideband spolu se zámkem Ultra Wideband. Později v tomto roce Apple plánuje přidat podporu pro robotické vysavače. Aplikace Domácnost bude podporovat základní funkce robotických vysavačů, jako je ovládání výkonu, režim čištění, vysávání, mop a stav nabití. Vysavače lze také použít v automatizacích a scénách a reagovat na požadavky Siri. K dispozici je také přehled spotřeby elektřiny, ale pro začátek pouze vybraným zákazníkům Pacific Gas and Electric Company ve Spojených státech. Díky této funkci mohou uživatelé vidět svou spotřebu elektřiny z aplikace Domácnost spolu s tarifem.