Jednou z funkcí Apple Intelligence, která přichází v iOS 18, je Genmoji, která uživatelům umožní používat AI ke generování zcela nových emoji na základě textových výzev. Genmoji budou vypadat podobně jako emoji, ale jsou vytvořeny přímo pro vás.



Emoji nejsou obrázky, ale jsou to piktogramy, které jsou zakódovány ve standardu Unicode a vykresleny každou platformou. Apple navrhl NSAdaptiveImageGlyph API pro Genmoji a také další obrázky, jako jsou nálepky a Memoji, a díky tomuto API se chovají jako emoji. Je poháněn standardním formátem obrázků ve čtvercovém poměru stran s podporou více rozlišení a je rozšířen o metadata. To znamená, že Genmoji a další obsah využívající NSAdaptiveImageGlyph lze používat a formátovat společně s běžným textem, podobně jako emoji.

Genmoji lze použít samostatně, zkopírovat, vložit a odeslat jako nálepky. Lze je použít v textu a respektují výšku řádku a formátování textu. Kdekoli, kde je podporován formátovaný text, můžete používat Genmoji, tvrdí Apple. Genmoji nejsou Unicode a nemusí být vhodné pro některá data, jako jsou identifikátory, telefonní čísla, e-mailové adresy, a nebudou tak široce podporovány jako emoji. Předchozí verze iOS, iPadOS a macOS, stejně jako aplikace, které nepodporují formátovaný text, budou Genmoji označovat textovým popisem.