iOS 18 obsahuje nový rámec LockedCameraCapture pro vývojáře, který přinese některé užitečné nové funkce do aplikací třetích stran s funkcemi fotoaparátu. Aktualizace umožní otevřít aplikaci fotoaparátu třetí strany přímo z uzamčené obrazovky.



Díky tomuto rámci budou vývojáři aplikací fotoaparátu třetích stran, jako je Halide, schopny vytvořit tlačítko, které pak lze přidat do Ovládacího centra. Standardní tlačítka rychlého přístupu k fotoaparátu a svítilně na zamykací obrazovce lze nahradit jinými aplikacemi, včetně těch od třetích stran, plus tlačítko Akce lze nastavit na ovládací prvek ovládacího centra. Konečným výsledkem veškerého tohoto propojení je tedy možnost mít na uzamčené obrazovce tlačítko pro rychlý přístup k aplikaci fotoaparátu třetí strany.

Kromě toho se specifickým rámcem LockedCameraCapture bude možné otevřít aplikaci fotoaparátu třetí strany do režimu fotoaparátu, když je iPhone uzamčen, což napodobuje funkce dostupné se standardní aplikací Fotoaparát. „Pomocí rámce LockedCameraCapture vytvořte rozšíření, které lidem umožní spustit fotoaparát vaší aplikace a rychle zachytit obsah, když je zařízení uzamčeno.“ Tato možnost bude také užitečná pro uživatele‌, kteří dávají přednost pořizování snímků pomocí aplikace třetí strany, jako je Halide. Vývojáři budou muset tento rámec přidat do svých aplikací, takže je to funkce, která ze začátku nemusí být dostupná.