Očekává se, že Apple za týden oznámí iOS 18 a říká se, že aktualizace bude obsahovat mnoho nových funkcí pro aplikaci Zprávy. iOS 18 má být představena během keynote WWDC 10. června.



První beta verze by měla být zpřístupněna vývojářům ihned po představení. První veřejná beta verze iOS 18 bude pravděpodobně vydána v červenci a aktualizace by měla být vydána pro veřejnost v září. V dnešním článku se zaměříme na to, co bude nové pro aplikaci Zprávy.

Podpora RCS

V loňském roce Apple oznámil, že bude podporovat standard zasílání zpráv RCS (Rich Communication Services) v aplikaci Zprávy od konce roku 2024, takže pravděpodobně půjde o funkci iOS 18. Podpora RCS by měla vést k následujícím vylepšením pro zasílání zpráv mezi zařízeními iPhone a Android:

  • Fotografie a videa ve vyšším rozlišení
  • Zvukové zprávy
  • Indikátory psaní
  • Wi-Fi zasílání zpráv
  • Vylepšené skupinové chaty, včetně možnosti pro uživatele iPhone opustit konverzaci, která zahrnuje uživatele Androidu
Efekty podle slov

Apple plánuje přidat do aplikace Zprávy možnost textových efektů podle slov. I když je již možné odesílat zprávy iMessage s efekty, textové efekty vám umožní animovat jednotlivá slova ve zprávě. Doufáme, že Apple také přidá tučné písmo, kurzívu a další, ale tato možnost nebyla potvrzena.

Navrhované odpovědi

iOS 18 podle Bloomberg a AppleInsider přidá do aplikace Zprávy navrhované odpovědi generované AI. Tato funkce by analyzovala nedávné zprávy v konverzaci a poskytla několik navrhovaných odpovědí, na které by uživatelé mohli klepnout a odeslat je.

Vlastní Emoji

Další zmiňovanou AI funkcí je možnost posílat vlastní emoji, které se automaticky generují na základě posledních zpráv.

Shrnutí zpráv

Říká se, že iOS 18 umožní shrnutí informací generované umělou inteligencí z několika aplikací, včetně nedávných zpráv přijatých v aplikaci Zprávy.