iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max budou mít nejtenčí rámečky ze všech chytrých telefonů. Tvrdí to leaker známý jako „Ice Universe“, který v minulosti prozradil přesné informace o nových zařízeních Apple.



Podle více zdrojů se i přes minimální změny designu letos oba modely iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max zvětší. iPhone 16 Pro má mít úhlopříčku 6,3 palce (z 6,1), zatímco iPhone 16 Pro Max by měl mít úhlopříčku 6,9 palce (z 6,7), což z něj potenciálně dělá největší iPhone všech dob. Zdá se ale, že Apple nespoléhá jen na větší fyzické rozměry. Podle Ice Universe budou mít letošní modely vyšší třídy také zmenšené rámečky, které by mohly být ty nejtenčí, jaké byly dosud vidět na jakémkoli smartphonu, včetně těch na Samsung Galaxy S24.

Průlomem k dosažení tohoto cíle by mohlo být údajně použití technologie Border Reduction Structure (BRS), která umožňuje kompaktnější a efektivnější rozložení obvodů pod displejem, což má za následek ještě tenčí rámečky. Ice Universe nezmínil BRS, ale dvě zprávy z Asie odkazovaly na tuto technologii. V loňském roce Apple zmenšil rámečky na modelech iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max pomocí nízkotlakého přelisování neboli LIPO, aby zmenšil velikost okraje displeje na 1,5 milimetru (oproti přibližně 2,2 milimetru u modelů iPhone 14). Kromě toho Apple od představení modelů ‌‌iPhone‌‌ 12 v roce 2020 výrazně neupravil velikosti displeje iPhonu.