Apple dnes zveřejnil dlouhý dokument, který zdůrazňuje přístup společnosti k opravitelnosti a životnosti zařízení. V dokumentu Apple uvedl, že iPhony budou lépe podporovat displeje a baterie třetích stran.



Apple řekl, že True Tone bude fungovat s displeji třetích stran později v tomto roce: „True Tone vyžaduje pro správnou funkci přesnou kalibraci a není možné použít výchozí kalibraci pro displeje třetích stran, což může vést k neočekávanému chování. Z tohoto důvodu Apple deaktivuje funkci True Tone při použití displejů třetích stran, ale povolí všechny ostatní aspekty displeje. Ve snaze nabídnout úplnější podporu pro díly třetích stran, počínaje koncem roku 2024, umožní Apple spotřebitelům aktivovat True Tone s díly třetích stran na nejlepší možný výkon. Pokud displej nefunguje podle očekávání, budou moci v Nastavení deaktivovat True Tone.“ True Tone automaticky přizpůsobí barvu displeje tak, aby odpovídala světlu ve vašem prostředí.

Za druhé, Apple uvedl, že metriky stavu baterie, jako je maximální kapacita a počet cyklů, budou později v tomto roce fungovat s bateriemi třetích stran: „V současné době nejsou data stavu baterie, jako je maximální kapacita a počet cyklů, prezentovány spotřebitelům, jejichž zařízení mají baterie třetích stran. Je to proto, že přesnost těchto metrik nemůže společnost Apple ověřit. Ve skutečnosti interní analýza společnosti Apple zjistila, že některé baterie třetích stran prodávané jako nové jsou ve skutečnosti z druhé ruky, přičemž metriky stavu baterie byly upraveny tak, aby vypadaly jako nové. Ve snaze zlepšit podporu pro baterie třetích stran, bude iPhone zobrazovat metriky stavu baterie s upozorněním, že Apple nemůže ověřit prezentované informace.“