Už jen několik dní nás dělí od WWDC a představení dalších hlavních verzí softwaru. iOS a iPadOS 18, visionOS 2, macOS 15 a další budou představeny příští pondělí 10. června během keynote WWDC.



Jak dlouho ale budete muset čekat na získání nejnovějšího softwaru do vašich zařízení?  Každý rok společnost vydává své nové aktualizace operačního systému ve třech fázích. K dispozici je vývojářská beta verze, poté následuje beta verze pro testery a nakonec veřejná verze pro všechny zákazníky. Podle stejného vzoru budou nyní systémy vydávány následovně:

  • Po WWDC příští pondělí, 10. června, Apple vydá první beta verze visionOS 2, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11 a tvOS 18 pro vývojáře

V loňském roce Apple poprvé otevřel své vývojářské beta verze všem uživatelům, kteří je chtěli vyzkoušet – není potřeba žádný vývojářský účet. Očekává se, že totéž udělá i letos.
Zatímco příští pondělí je nejbližší příležitost vyzkoušet všechny nové funkce, uživatelé by měli vědět, že tyto verze pravděpodobně obsahují různé chyby a problémy s výkonem. Verze pro vývojáře, zejména úplně první, nejsou určeny uživatelům, kteří potřebují, aby jejich zařízení fungovala spolehlivě.

  • Konec června nebo začátek července: Beta verze pro veřejné testery

Pokud se rozhodnete počkat, další nejbezpečnější možností budou veřejné beta verze. Očekává se, že veřejné beta verze všech aktualizací softwaru budou vydány koncem června nebo začátkem července. Beta verze pro veřejné testery mohou stále obsahovat chyby, ale rozhodně bývají stabilnější.

  • Září 2024: Vydání pro veřejnost

A konečně, pokud jste dostatečně trpěliví a počkáte na léto, budete moci nainstalovat veřejné verze nejnovějších aktualizací OS v polovině až koncem září.