Živé aktivity, které byly představeny v iOS 16, změnily způsob, jakým uživatelé používají své iPhony. Místo toho, aby dostávali více upozornění například při sledování zásilky nebo sportovního skóre, vidí jednu dynamicky aktualizovanou živou aktivitu s informacemi v reálném čase přímo na uzamčené obrazovce.



Díky watchOS 11, když na vašem ‌iPhonu‌ začne živá aktivita, nyní se automaticky zobrazí na vašich Apple Watch v horní části, což vám umožní mít přehled pouhým zvednutím zápěstí. Uživatelé Apple Watch budou vědět, že Smart Stack je obvykle přístupný z ciferníku otočením digitální korunky. Ale ve watchOS 11 se nyní Smart Stack může automaticky otevřít při zahájení živé aktivity a zůstane viditelný, když zvednete zápěstí. Když klepnete na Živou aktivitu, otevře se příslušná aplikace, a pokud není k dispozici žádná aplikace pro Apple Watch, změní se na pohodlné zobrazení na celou obrazovku s tlačítkem pro otevření aplikace na ‌iPhonu‌.

Pokud živá aktivita začne, když jste v jiné aplikaci, zobrazí se ve speciální kompaktní verzi ve spodní části displeje. Pokud vytáhnete zobrazení, zvětší se na celý widget, a pokud na něj klepnete, dostanete se do zobrazení aplikace nebo celé obrazovky. watchOS 11 také obsahuje widgety, které systém inteligentně přidá nebo odebere v Smart Stack na základě toho, co je aktuálně relevantní. Pokud má například za 15 minut pršet, v objeví se nový widget srážek, který zmizí, když se obloha vyjasní. Tipy pro navrhované widgety mohou zahrnovat polohu, datum, spánek, kondici a další.

Dalším příkladem je widget Shazam. Automaticky se objeví, když kolem vás hraje hudba, abyste jej mohli použít k identifikaci skladby, a zmizí, když se hudba zastaví. A konečně, widgety Smart Stack nyní mohou být interaktivní a vývojáři mohou zapojit do hry přepínače, které uživatelům umožňují provádět rychlé akce bez spouštění aplikace. Pomocí samostatného widgetu lze například zapínat a vypínat chytrá světla.