iOS 18 přináší velkou aktualizaci Ovládacího centra, která rozšiřuje možnosti i přizpůsobení. K dispozici je více stránek, kterými můžete plynule procházet, podpora aplikací třetích stran a další.



Zde je návod, jak přizpůsobit a používat Ovládací centrum v iOS 18. Ovládací centrum bylo poprvé spuštěno v roce 2013 s iOS 7. I když došlo v posledních deseti letech k úpravám, zůstalo do značné míry stejné. iOS 18 představuje zásadní přepracování snadno přístupných ovládacích prvků se stránkou Oblíbené jako první obrazovkou, po níž následují stránky Hudba, Domov a Připojení. Všechny nové obrazovky Ovládacího centra jsou přizpůsobitelné a můžete přidat další stránky.

Jak přizpůsobit a používat Ovládací centrum v iOS 18

  • Na uzamčené nebo domovské obrazovce přejeďte prstem dolů z pravého horního rohu obrazovky.
  • Můžete se zastavit na první obrazovce Ovládacího centra (Oblíbené) nebo jedním delším souvislým přejetím dolů otevřete nové obrazovky Hudba, Plocha a další.
  • Klepněte na ikonu + v levém horním rohu pro přidání ovládacích prvků a přizpůsobení (nebo dlouze stiskněte prázdné místo).
  • Přetažením za zaoblený roh ovládacího prvku jej zvětšete nebo zmenšete.
  • V režimu úprav můžete klepnutím na ikonu tečkovaného kruhu těsně pod stránkou Připojení vytvořit pátou nebo šestou stránku.