iOS 18 přináší významnou novinku v podobě funkce Zprávy přes satelit. Tato funkce umožňuje uživatelům odesílat a přijímat zprávy iMessage a SMS, včetně emoji a reakcí, i když jsou mimo dosah mobilních a Wi-Fi sítí.



CNET se tento týden setkal s vrchním ředitelem společnosti Apple Kurtem Knightem, aby se podíval na to, jak tato funkce funguje, zatímco iJustine nabídla podobný návod. Když váš telefon zjistí, že je mimo dosah signálu, zobrazí se vyskakovací upozornění, které nabízí rychlý přístup ke všem dostupným satelitním službám, včetně funkce Tíseň SOS, asistenční služby, Najít a nyní Zprávy. K funkce Zprávy přes satelit lze také přistupovat přímo z aplikace Zprávy, když jste mimo signál, přičemž iOS zobrazí kartu, která vám pomůže nasměrovat váš ‌iPhone‌ k dostupnému satelitu. Odtud to funguje stejně jako běžná konverzace a můžete odesílat a přijímat zprávy, emoji a reakce. Zprávy jsou také end-to-end šifrovány.

Zprávy iMessage lze volně posílat tam a zpět přes satelit, ale u SMS existují omezení kvůli množství propagačních a automatických zpráv, které přicházejí přes tento protokol. Vaše nouzové kontakty a rodinní příslušníci vás budou moci kdykoli kontaktovat prostřednictvím SMS, ale pro všechny ostatní kontakty budete muset odeslat první SMS zprávu přes satelit, což jim umožní po určitou dobu reagovat. Stejně jako u ostatních satelitních služeb společnosti Apple bude funkce zpočátku k dispozici pouze ve Spojených státech s ‌iOS 18‌ a později se rozšíří do dalších zemí.