YouTube bojuje proti blokátorům reklam za posledních několik měsíců velmi intenzivně, ale pro uživatele, kteří se stále pokoušejí blokovat reklamy na populární video platformě, nemáme dobrou zprávu.



Podle zpráv z Redditu (prostřednictvím 9to5Google) se zdá, že videa na YouTube okamžitě přeskočí na konec, když má uživatel povolen blokátor reklam. Na základě několika komentářů videa náhodně přeskakují na konec, jakmile se načtou. Když se uživatelé pokusí video přehrát znovu, přeskočí znovu na konec. Kliknutí na náhodný bod na časové ose videa také způsobí, že se video bude načítat donekonečna. „Ano, to je přesně můj problém. Vytvářejí tento algoritmus, kde když detekuje blokátor reklam, způsobí to, že se to stane,“ spekuluje The-Kabster-Cow.

„Je to proto, aby to vypadalo jako nějaká chyba způsobená blokátorem reklam, ale je to rozhodně úmyslné, protože vědí, že nemohou přímo říkat, abychom blokátor reklam přestali používat.“ Neexistuje žádný důkaz, že je tomu skutečně tak, ale problém je natolik rozšířený, že jde zjevně buď o chybu, nebo o nový pokus YouTube eliminovat blokátory reklam. To znamená, že mnoho uživatelů tvrdí, že k přeskakování videa stále dochází i po vypnutí nebo pozastavení blokátorů reklam, takže to může být skutečně nějaký problém.