Apple minulý týden sdílel poznámky k vydání první beta verze iOS 18 na svém webu pro vývojáře a odhalil některé menší změny související s aplikacemi FaceTime, Peněženka a Siri.



iOS 18 je aktuálně k dispozici pro vývojáře, přičemž veřejná beta verze bude vydána v červenci. Aktualizace by měla být vydána pro veřejnost v září.

FaceTime

Apple říká, že FaceTime využije více dat v režimu nízké spotřeby na iOS 18, když jsou podmínky sítě dobré, pro lepší kvalitu videohovorů.

Siri

iOS 18 obsahuje nové nastavení, které může podle Applu výrazně zlepšit kvalitu zvuku Siri ve vozidlech s Bluetooth, která nepodporují CarPlay. Novou možnost najdete v aplikaci Nastavení pod Siri → Odezvy Siri → Odpovědět přes zdroj médií. Popis tohoto nastavení říká, že „Siri bude reagovat přes autorádia A2DP, což je ideální při poslechu médií z telefonu.“

Peněženka

Jak poznamenal Nicolás Álvarez, poznámky naznačují, že uživatelé přidávající občanský průkaz do aplikace Peněženka na iPhonu mohou být nyní požádáni o pořízení Live Photo. Apple říká, že Live Photo bude zařízením vyhodnoceno, aby bylo zajištěno, že doklad přidává skutečná a oprávněná osoba. Apple poprvé oznámil možnost přidat řidičský nebo občanský průkaz do aplikace Peněženka v roce 2021, ale tuto funkci zatím podporují pouze čtyři státy USA, včetně Arizony, Marylandu, Colorada a Gruzie.