Na WWDC 2024 představil Apple funkce Apple Intelligence, které integrují AI do všeho, od Siri po vestavěné aplikace, jako je Mail, Zprávy a Fotky. Apple Intelligence je stále ve vývoji a vývojářům nebude okamžitě k dispozici.



Apple plánuje letos v létě vydat Apple Intelligence v beta verzích iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia. Až bude Apple Intelligence oficiálně představen veřejnosti letos na podzim, bude k dispozici v beta verzi. Spuštění některých funkcí Apple Intelligence může trvat ještě déle, přičemž Apple naznačuje, že některé funkce a další jazyky budou dostupné až průběhu příštího roku.

S Apple Intelligence je ‌Siri‌ mnohem chytřejší a k dispozici jsou funkce pro generování vlastních emoji a obrázků, vylepšování vašeho psaní, shrnutí obsahu, omezení nedůležitých oznámení a mnoho dalšího. Apple také spolupracuje s OpenAI, přičemž ChatGPT má být integrován do ‌Siri‌. ‌Apple Intelligence je zdarma k použití, ale je omezen na zařízení s čipem A17 Pro nebo jakýmkoli čipem řady M. To znamená, že k použití těchto funkcí potřebujete iPhone 15 Pro nebo ‌iPhone 15 Pro‌ Max, Mac s M1 nebo novějším a iPad Pro nebo iPad Air s čipem ‌M1‌ nebo novějším.