iOS 18 obsahuje mnoho nových funkcí, ale ne všechny budou dostupné, až bude aktualizace v září vydána. Níže uvádíme všechny funkce, které budou podle webu společnosti Apple dostupné až v další verzi iOS 18.



Funkce by se měly začít zavádět s iOS 18.1 v říjnu a iOS 18.2 v prosinci a další budou následovat příští rok.

Nová kategorie v aplikaci Mail

V aktualizaci, která bude vydána později v tomto roce, získá aplikace Mail čtyři nové kategorie založené na AI:

  • Primární: Osobní a důležité e-maily
  • Transakce: Účtenky a potvrzovací e-maily
  • Aktualizace: Zprávy a upozornění na sociálních sítích
  • Propagace: Marketingové e-maily a kupony

K dispozici bude také možnost Všechny zprávy. Aplikace také získá nové zobrazení přehledu, které zobrazuje e-maily od jedné firmy, jako jsou různé e-maily od United Airlines před letem.

Některé funkce Apple Intelligence

Po vydání iOS 18 v září bude na modelech iPhone 15 Pro a novějších k dispozici několik funkcí Apple Intelligence, ale pouze s jazykem zařízení nastaveným na americkou angličtinu. Funkce budou mít zpočátku označení „náhled“. Apple na své stránce Apple Intelligence uvádí, že některé funkce, další jazyky a platformy budou vydány v průběhu příštího roku, ale konkrétní podrobnosti společnost nesdělila. Mark Gurman z Bloombergu ve svém zpravodaji Power On minulý víkend uvedl, že některé funkce Siri založené na Apple Intelligence pravděpodobně nebudou vydány do roku 2025. Řekl také, že Apple Intelligence nebude do příštího roku podporovat další jazyky nebo oblasti.

Ovládání robotických vysavačů pomocí Siri

Podpora robotických vysavačů v aplikaci Domácnost bude k dispozici později v tomto roce, což vám umožní zahájit pomocí Siri úklid vaší domácnosti. Apple říká, že aplikace Domácnost bude podporovat „základní funkce“ robotických vysavačů, jako je vysávání, mopování, ovládání výkonu, režim čištění a stav nabití. Robotické vysavače budou také pracovat s automatizacemi a scénami v aplikaci.

Spotřeba elektřiny v aplikaci Domácnost (Pouze v USA)

Další novou funkcí přicházející do aplikace Domácnost koncem tohoto roku je možnost zobrazit spotřebu elektřiny ve vaší domácnosti přímo v aplikaci. Tato funkce bude dostupná pro zákazníky v USA.