iOS 18 obsahuje velkou aktualizaci aplikace Kalendář a přidává některé vítané změny v designu rozhraní, nemluvě o dlouho očekávané integraci aplikací Poznámky. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové.



V zobrazení kalendáře měsíc po měsíci se nyní měsíc zobrazuje velkým tučným písmem vlevo nahoře, zatímco přepínač Seznam událostí byl nahrazen novým tlačítkem, které vám umožňuje vybrat si mezi zobrazeními Kompaktní, Podrobnosti a Seznam.

Kompaktní zobrazení vypadá podobně jako standardní zobrazení v iOS 17 s událostmi označenými tečkami (ale nyní barevnými, které označují, do kterého kalendáře patří).

Nové zobrazení Podrobnosti zobrazuje název každé události v průběhu měsíce. Můžete použít gesto pro přiblížení a oddálení pro roztažení nebo zmenšení kalendáře a vytvoření většího či menšího prostoru mezi dny pro zobrazení více položek. Tato akce také postupně přepíná mezi zobrazeními Kompaktní, Skládaný a Podrobnosti. Jinde by mělo být zobrazení Seznam známé a zobrazuje měsíc s událostmi vybraného dne uvedenými níže.

V zobrazení Dnes můžete nyní přepínat mezi zobrazením jednoho dne nebo zobrazením více dnů, přičemž druhé zobrazení poskytuje podrobnosti o všech událostech dne spolu s nadcházejícími událostmi na následující den. Když klepnete na ikonu + v pravém horním rohu, zobrazí se karta „Nová“, kde můžete v horní části přepínat mezi kartami „Událost“ a „Připomenutí“. Připomínky se nyní zobrazují v zobrazeních kalendáře, kde je můžete označit jako dokončené.

Můžete také klepnout na připomenutí, abyste získali obrazovku Podrobnosti připomenutí, která obsahuje související seznam připomenutí a navíc odkaz na zobrazení dané položky v aplikaci Připomínky. K dispozici je také tlačítko Upravit v pravém horním rohu obrazovky Podrobnosti připomenutí, které vám umožní změnit vše.