V iOS 17 Apple přidal do aplikace Zprávy funkci Check In, která vám umožní dát blízké osobě vědět, že jste se bezpečně vrátili domů. S watchOS 11 přichází funkce Check In i na Apple Watch, ale aktivovat jej nelze pouze v aplikaci Zprávy.



Každý, kdo používal hodinky Garmin, pravděpodobně zná jejich funkci LiveTrack, která během aktivity vytváří zobrazení vaší polohy v reálném čase, takže přátelé a rodina mohou mít přehled o vašem pokroku. A nyní mohou uživatelé Apple Watch dát svým blízkým vědět, že také úspěšně dokončili svůj trénink. Stejně jako na iPhonu mohou uživatelé Apple Watch zahájit funkci Check In z aplikace Zprávy ve watchOS 11. Funguje však také v aplikaci Cvičení.

Když zahájíte cvičení, přejetím prstem doprava se zobrazí nová možnost přihlášení. Takže pokud jdete domů po setmění nebo se vydáte na ranní běh, můžete někoho upozornit, že jste začali, a Check In mu dá vědět, až se vrátíte domů. Pokud se stane něco neočekávaného a vy se zdržíte, Check In automaticky upozorní vašeho přítele, že jste nedorazili podle očekávání, a sdělí mu vaši polohu (pokud je k dispozici), trasu, kterou jste šli, a stav baterie vašeho iPhonu a mobilní službu pro případ chtějí vás kontaktovat.