Společnost Adobe představila nové verze Photoshop Elements a Premiere Elements, cenově dostupného softwaru pro úpravu fotografií a videa zaměřeného na uživatele, kteří chtějí vylepšit své fotografie a videa pomocí jednoduchých nástrojů.



Photoshop Elements 2025 obsahuje několik nových nástrojů s umělou inteligencí, díky kterým jsou úpravy rychlejší než kdy dříve. K dispozici je nový nástroj Odstranit, který umožňuje uživatelům vybrat oblast v obrázku, kterou chcete odstranit štětcem, a navíc je doplněn o úpravy s průvodcem. K dispozici je také možnost změnit barvu objektů na obrázku tak, že je vyberete pomocí nástrojů pro automatický výběr a poté vyberete novou barvu.

Nový filtr Depth Blur přidává rozostření snímků, aby napodobil efekt hloubky ostrosti, s ovládacími prvky pro úpravu síly rozostření, ohniskové vzdálenosti a ohniskového rozsahu. Je to užitečný způsob, jak změnit zaměření obrázku. K dispozici je funkce, která uživatele provede prolnutím předmětu z jednoho snímku a pozadí z jiného, ​​aby vytvořili zcela nový snímek. Můžete použít části více fotografií pro jedinečný vzhled. Mezi další nové funkce patří možnosti pro texturované fotografické pozadí a grafiku a možnost jedním kliknutím přidat efekty, jako je pohyb kamery, animované jiskry nebo animovaný rámeček.

Premiere Elements 2025 má několik nových funkcí pro videa. K dispozici je nový nástroj pro vyvážení bílé pro úpravu vzhledu mraků, sněhu a podobných bílých prvků a navíc nové křivky pro korekci barev pro přesnější úpravy barev a jasu. K dispozici jsou další šablony pro dynamické nadpisy s větší kontrolou nad zarovnáním textu, velikostí, barvou a mezerami. K dispozici jsou přednastavené LUT pro ladění barev a zjednodušená časová osa urychluje úpravy.