AirPods 4 nabízejí aktivní potlačení hluku (ANC), což poskytuje pohlcující zážitek z poslechu, zejména v hlučném prostředí. V dnešním článku si porovnáme oba modely a to variantu s aktivním potlačení hluku a bez. Které byste si měli vybrat?



Mezi klíčová vylepšení ‌AirPods 4‌ patří pohodlnější nošení, vylepšená kvalita zvuku s novým měničem s nízkým zkreslením a vylepšené funkce. Kromě aktivního potlačení hluku existuje několik dalších funkcí, které odlišují modely ‌AirPods 4‌. V dnešním článku se podíváme na rozdíly mezi těmito dvěma variantami a pomůžeme vám rozhodnout se, které nejlépe vyhovují vašim potřebám.

AirPods
(4. generace, 2024)
AirPods s ANC
(4. generace, 2024)
Aktivní potlačení hluku
Režim propustnosti
Adaptivní zvuk
Zesílení konverzace a zvuky na pozadí
Nabíjecí pouzdro s USB-C Bezdrátové nabíjecí pouzdro USB-C s podporou nabíječky pro Apple Watch a bezdrátových nabíječek s certifikací Qi
Podpora sítě Find My Podpora sítě ‌Find My‌ s reproduktorem v nabíjecím pouzdře
Nabíjecí pouzdro váží 32,3 gramů Nabíjecí pouzdro váží 34,7 gramů
3 690 Kč 4 990 Kč

Výběr mezi ‌AirPods 4‌ a ‌AirPods 4‌ s ANC závisí na tom, zda je pro vás aktivní potlačení hluku prioritou. Pokud se často nacházíte v hlučném prostředí – jako je dojíždění veřejnou dopravou, cestování letadlem nebo práce v kavárnách – ‌AirPods 4‌ s ANC by vám měly výrazně zlepšit zážitek. Přestože potlačení hluku není tak účinné jako u AirPods Pro, protože nemají design se silikonovými koncovkami, fungují překvapivě dobře a nabízejí dostatečnou izolaci.

Zajímavá je také možnost nabíjení pomocí nabíječky pro Apple Watch nebo bezdrátové nabíječky Qi, díky čemuž jsou ‌AirPods 4‌ s ANC mnohem univerzálnější pro nabíjení, zvláště pokud máte Apple Watch. Stejně tak reproduktor v nabíjecím pouzdře je užitečná doplňková funkce pro ty, kteří často hledají AirPods v domě. Na druhou stranu, pokud jste dosud žádné AirPods nevlastnili nebo jednoduše nepotřebujete potlačení hluku, budou standardní ‌AirPods 4‌ lepší volbou. Nabízejí vylepšení kvality zvuku, prostorový zvuk a další, ale za nižší cenu.