Apple omezil výrobu Vision Pro a do konce roku 2024 by mohl zcela přestat vyrábět současnou verzi zařízení, uvádí The Information. Zpráva uvádí, že snižování výroby začalo na začátku léta.



To naznačuje, že Apple má nyní dostatečnou zásobu Vision Pro, aby pokryl poptávku po  zařízení až do příštího roku. Apple zaznamenal slabou poptávku po Vision Pro kvůli nedostatečnému obsahu a vysoké ceně. The Information uvádí, že dodavatelé nyní vyrobili dostatek komponentů pro 500 000 až 600 000 kusů. Některé továrny pozastavily výrobu komponentů Vision Pro již v květnu na základě slabých předpovědí prodejů Applu a sklady zůstávají zaplněné desítkami tisíc nedodaných dílů.

Apple údajně nedávno řekl Luxshare, čínské společnosti, která slouží jako montér Vision Pro, že možná bude muset v listopadu ukončit výrobu. Luxshare v současné době vyrábí přibližně 1 000 kusů Vision Pro denně, což je polovina toho, co se vyrábí na svém vrcholu. Apple bude stále schopen obnovit výrobu Vision Pro, pokud se prodeje zvednou, protože výrobní linky ještě nemají být rozebrány. Apple navíc zjevně pozastavil práci na druhé generaci Vision Pro alespoň na rok, aby se soustředil na vývoj levnějšího headsetu.