Apple oznámil nový iPad mini, který nyní obsahuje čip A17 Pro a podporu Apple Intelligence. iPad mini sedmé generace obsahuje stejný kompaktní 8,3palcový design a zároveň nabízí pozoruhodná vylepšení výkonu a nové možnosti.



Čip A17 Pro přináší 30% nárůst výkonu CPU a 25% nárůst výkonu GPU ve srovnání s předchozí generací, uvádí Apple. Nový iPad mini také získává podporu pro Apple Pencil Pro, která přináší citlivost na tlak, hmatovou zpětnou vazbu a ovládání gesty. Mezi další vylepšení patří podpora Wi-Fi 6E, rychlejší přenos dat USB-C a vylepšený 12MP širokoúhlý fotoaparát se Smart HDR 4. Apple Intelligence nabízí vylepšené nástroje pro psaní, generování obrázků a vylepšenou automatizaci úloh.

Systém využívá jak zpracování na zařízení, tak cloudové modely k vyvážení výkonu a soukromí. První sada funkcí Apple Intelligence bude k dispozici v americké angličtině tento měsíc prostřednictvím iPadOS 18.1. Nový iPad mini je k dispozici ve čtyřech barvách, včetně nové modré a fialové verze, zakoupíte je za cenu od 15 490 Kč za 128GB úložiště (dvojnásobek minimálního úložiště předchozí generace). Předobjednávky začínají dnes, zařízení bude k dispozici k zakoupení od 23. října.