Apple vydal šestou beta verzi macOS Sequoia 15.1, iOS 18.1 a iPadOS 18.1 a čtvrtou beta verzi watchOS 11.1 a tvOS 18.1 vývojářům. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 18.1 obsahuje funkce Apple Intelligence, které zahrnují nástroje pro psaní, které jsou dostupné všude tam, kde lze vybírat a upravovat text, a lze je použít pro kontrolu pravopisu, opravu gramatiky, přepisování s novým tónem a shrnutí textu. Siri má nový design a je zde funkce Type to ‌Siri‌, takže nemusíte mluvit se ‌Siri‌. ‌Safari umí shrnout články. macOS Sequoia‌ 15.1 představuje první funkce Apple Intelligence, přidává podporu pro nástroje pro psaní, nové funkce Siri, chytré odpovědi v aplikaci Mail a Zprávy, prioritní zprávy v aplikaci Mail a další.

V tuto chvíli ještě není jasné, jaké nové funkce obsahuje watchOS 11.1, protože aktualizace se primárně zaměřují na Apple Intelligence a funkce Apple Intelligence nejsou dostupné na watchOS. Aktualizace tvOS jsou obvykle menší ve srovnání s jinými aktualizacemi operačního systému a zaměřují se především na menší vylepšení a opravy chyb. Zatím není jasné, co je součástí visionOS 2.1, ale existují funkce visionOS 2, které Apple ještě nevydal, jako je možnost použít větší ultraširokou obrazovku pro virtuální displej Macu a podpora Multiview pro hry MLS a MLB.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Sequoia:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru
Zdroj: macrumors.com