Apple vydal novou aktualizaci firmwaru pro AirPods Pro 2 s portem USB-C i Lightning. Firmware pro ‌AirPods Pro‌ 2 má číslo sestavení 7B19, oproti firmwaru 7A305 vydanému v září.



Nový firmware ‌pro AirPods Pro‌ 2 přichází těsně před tím, než Apple plánuje spustit funkce pro zdraví sluchu v iOS 18.1. Mezi tyto funkce patří test sluchu, který napodobuje test u lékaře, a funkce naslouchátka, pokud by v tomto testu byla zaznamenána mírná až střední ztráta sluchu.

Poznámky k vydání aktualizace jsou následující:

  • Při použití s ​​iPhonem nebo iPadem se systémem iOS 18.1 nebo iPadOS 18.1 nebo novějším podporují AirPods Pro 2 s aktualizací firmwaru 7B19 tři nové funkce – test sluchu, funkce naslouchátka a ochranu sluchu.
  • Funkce Test sluchu poskytuje vědecky ověřené výsledky sluchových testů z pohodlí domova (určeno pro uživatele starší 18 let).
  • Funkce Ochrana sluchu poskytuje personalizovanou asistenci na klinické úrovni, která se automaticky aplikuje na zvuky ve vašem prostředí, stejně jako na hudbu, videa a hovory (určeno pro uživatele starší 18 let s mírnou až středně těžkou ztrátou sluchu)
  • Funkce ochrany sluchu pomáhá uživatelům minimalizovat vystavení hlasitému okolnímu hluku v různých režimech poslechu (k dispozici ve Spojených státech a Kanadě)
  • Funkce vyžadují AirPods Pro 2 s verzí firmwaru 7B19 nebo novější. Všechny funkce nemusí být dostupné pro všechny země nebo oblasti.

Apple obdržel schválení, aby ‌AirPods Pro‌ 2 fungovaly jako volně prodejné naslouchátko  ve Spojených státech. Tato funkce zintenzívní konverzace a další okolní zvuky pro ty, kteří mají problémy se sluchem. Aktualizace také obsahuje funkci ochrany sluchu, která bude nepřetržitě monitorovat prostředí nositele, aby se snížil dopad hlasitých zvuků. Tato funkce bude při spuštění omezena na USA a Kanadu. Neexistuje způsob, jak ručně aktualizovat software AirPods, ale firmware se obvykle instaluje automaticky, když jsou AirPods v nabíjecím pouzdře a jsou připojeny k iOS zařízení nebo Macu.