Ačkoli jsou chytré prsteny se zdravotními funkcemi stále oblíbenější, Apple podle Marka Gurmana z Bloombergu neplánuje takový produkt vydat. Zatímco Apple tuto myšlenku zvažoval, v tuto chvíli neprobíhá žádný aktivní vývoj prstenu a Apple neplánuje prsten uvést na trh.



Chytré prsteny od společností jako Oura měří srdeční tep, sledují tělesnou teplotu a mají funkce sledování spánku, což jsou všechny funkce Apple Watch. Pokud by Apple vydal chytrý prsten, měl by stejnou sadu funkcí jako Apple Watch a pravděpodobně by snižoval prodeje Apple Watch. V únoru Gurman řekl, že průmyslový tým Applu navrhl, aby Apple pracoval na chytrém prstenu, přičemž zařízení by mohlo sloužit jako levnější alternativa k Apple Watch. Vedení Applu to zjevně nezajímalo a aktivní vývoj se nekonal. Gurmanova zpráva následovala po únorové zprávě z korejského webu Electronic Times, která uvedla, že Apple „urychluje vývoj“ chytrého prstenu, který by mohl být použit pro sledování zdraví.

Stránka tvrdila, že Apple zvažoval myšlenku chytrého prstenu jako rozšíření své řady nositelných zařízení, ale tyto zprávy mohly být vyvolány chytrým prstem Galaxy Ring společnosti Samsung. Samsung v červenci představil Galaxy Ring spolu s novými skládacími chytrými telefony. Galaxy Ring, navržený tak, aby fungoval pouze se zařízeními Galaxy, sleduje pohyb, spánek, srdeční frekvenci a frekvenci dýchání a poskytuje uživatelům denní skóre spánku a skóre energie. Apple měl patenty na zařízení podobná prstenu a tyto patenty také vedly k fámám o prstenu „iRing“, ale Apple patentuje nejrůznější podivné věci, které se nikdy nedostanou na trh.