Společnost Aqara představila nový inteligentní zámek Aqara Smart Lock U300, který je navržen pro dveře, které mají páku nebo kliku, ale nemají závoru. Mnoho domácností má dveře bez závory pro garážová vrata, domácí kanceláře, sklepy a skladovací prostory.



Tento druh nastavení dveří však nefunguje s tradičními inteligentními zámky, které vyžadují závoru. Pákový zámek U300 je jedním z prvních chytrých zámků vytvořených pro tyto typy dveří. U300 nahrazuje tradiční páku a nabízí chytré funkce a schopnost sledovat, kdo přichází nebo odchází. U300 podporuje Matter, takže jej lze přidat do nastavení Apple HomeKit. Lze jej používat spolu s dalšími produkty pro chytrou domácnost v aplikaci Domácnost nebo jej lze používat s dalšími funkcemi v aplikaci Aqara. Stejně jako chytré zámky Aqara U100 a U200 je i U300 kompatibilní s Apple Home Keys, takže digitální klíč lze uložit do aplikace Peněženka na iPhonu nebo Apple Watch pro odemykání dveří přes NFC klepnutím.

U300 lze také odemknout pomocí čtečky otisků prstů nebo PINu pomocí přiložené numerické klávesnice. Aqara také nabízí NFC karty, které lze použít k odemknutí dveří, a mechanické klíče jsou k dispozici pro případ nouze, jako je výpadek proudu. Hosté mohou mít k dispozici digitální klíče a U300 má vestavěnou funkci, která za vámi po krátké době automaticky uzamkne dveře. Aqara U300 je k dispozici v černé nebo stříbrné barvě a má stupeň voděodolnosti IPX4 a je vhodný pro použití uvnitř i venku. Baterie v U300 vydrží až 10 měsíců, než je potřeba ji vyměnit, a zámek vyžaduje 4 baterie AA. K dispozici je také nouzový port USB-C. I když pro použití U300 není vyžadován žádný rozbočovač, doporučujeme rozbočovač Aqara M3, protože umožňuje automatizaci a vzdálený přístup.