Astropad, známý pro aplikace Luna Display, Rock Paper Pencil a Astropad Studio, dnes vydal nové příslušenství s názvem Bookcase. Bookcase přidává k iPhonu nebo jinému smartphonu prostor, aby se zařízení při čtení pohodlněji drželo.



S Bookcase se Astropad snaží proměnit ‌iPhone‌ na elektronickou čtečku knih. Příslušenství poskytuje pohodlnější úchop pro dlouhé čtení a držení ‌iPhonu‌ a neblokuje část displeje. Bookcase je nastavitelný, takže je schopen pracovat s téměř všemi moderními iPhony‌ a Android zařízeními, navíc je dodáván s doprovodnou aplikací pro vytváření zástupců pro automatické spouštění aplikací pro čtení.

Pomocí zkratky lze nastavit, aby se aplikace pro čtení otevřela vždy, když je ‌iPhone‌ vložen do Bookcase, díky přiloženému štítku NFC. S ‌iPhone‌ 12 a novějšími se ‌iPhone‌ připevňuje k Bookcase pomocí MagSafe. Pro starší iPhony je k dispozici konverzní sada ‌MagSafe‌. Bookcase lze použít s pouzdry pro iPhone kompatibilními s MagSafe. Podle Astropad je Bookcase ideální pro dojíždění, přestávky na oběd, před spaním a další, a nahrazuje nutnost nákupu elektronické čtečky, když už ‌iPhone‌ nabízí stejné obecné funkce.