Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook a COO Jeff Williams jsou tento týden v Číně, aby propagovali produkty a iniciativy společnosti Apple v zemi. Během jejich cesty byl Cook aktivní na Weibo.



Cook a Williams se setkali se studenty z China Agricultural University a Zhejiang University a debatovali o tom, jak používají iPhony a iPady ke zlepšení udržitelných zemědělských postupů. Cook poděkoval Čínskému fondu pro rozvoj venkova (CFRD) a všem zapojeným do iniciativy Science and Technology Backyards za jejich práci při podpoře efektivity a udržitelnosti v zemědělství. Setkali se také s renomovaným čínským módním fotografem Chenem Manem, který pořídil snímky Cooka pomocí iPhone 16 Pro Max.

Cook strávil čas s hudebnicí Lexie Liu, která se podělila o své poznatky o tom, jak používá produkty Apple, včetně iPhonu a Macu. Významným aspektem Cookovy cesty bylo oznámení podpory společnosti Apple pro iniciativu národních parků v Číně prostřednictvím partnerství s China Green Carbon Foundation (CGCF). Návštěva představuje Cookovu druhou cestu do Číny v roce 2024 po návštěvě v březnu, která zahrnovala otevření 57. Apple Storu v regionu Velké Číny a setkání s klíčovými dodavateli.