Google dnes oznámil aktualizaci funkce karty shrnutí v aplikaci Gmail, která je navržena tak, aby poskytovala užitečné informace v horní části příchozích e-mailů. Karty shrnutí mají nový vzhled pro nákupy, události, faktury a další a Google přidává nová tlačítka akcí.



Pomocí těchto tlačítek mohou uživatelé Gmailu dělat věci, jako je přidání události do kalendáře nebo nastavení připomenutí k zaplacení účtu.

  • Nákupy – Karty shrnutí budou zobrazovat informace o sledování nákupů a podrobnosti o objednávkách.
  • Události – budou zvýrazněny rezervace večeří, vstupenky na koncerty a další a existují možnosti, jak přidat události do kalendáře, pozvat ostatní a další.
  • Účty – Karty mohou zobrazovat účty s možností získat připomenutí k platbě nebo přidat datum splatnosti.
  • Cestování – Uživatelé mohou spravovat rezervace, odbavovat lety a zobrazovat důležité podrobnosti.

Google říká, že aktualizoval souhrnné karty tak, že klíčové informace budou uspořádány ve všech souvisejících e-mailech a aktualizovány v reálném čase. Uživatelé mohou očekávat například aktualizované informace o příchozích zásilkách, díky nové dynamické verzi souhrnných karet. Karty se zobrazí na dalších místech v Gmailu, jako je vyhledávání a nová sekce Brzy se bude konat. Sekce brzy se bude konat zobrazuje odhadované datum doručení příchozích balíčků a uživatelé uvidí sekci pouze v případě, že mají nějaké balíčky k doručení. V budoucnu se v této sekci bude zobrazovat více typů souhrnných karet.