Jednou z hlavních stížností na iPad mini 6 předchozí generace bylo „želé rolování“ nebo trhání obrazovky a pravděpodobně to je problém, který bude vyřešen v iPadu mini 7. V nejnovější epizodě Six Colors Podcast diskutovali Jason Snell a Dan Moren o novém iPadu mini 7 a sdíleli některé informace o displeji.



Snell řekl, že došlo k nespecifikovaným úpravám displeje v ‌iPadu mini 7‌, které by měly vyřešit problém, pokud jde o želé rolování. Snell neuvedl zdroj, ale jeho informace pravděpodobně pocházejí přímo od Applu. Je to však pouze domněnka, že změny by měly opravit rolování želé, a Snell dal jasně najevo, že protože dosud nikdo neviděl ‌iPad mini 7‌, neexistují žádné konkrétní informace. Želé rolování je problém, který způsobuje, že text nebo obrázky na jedné straně displeje nejsou synchronizované s druhou stranou. Výsledkem je text nebo obrázky, které se mohou zdát nakloněny dolů kvůli nesouladu obnovovací frekvence obrazovky, a pro některé lidi, jakmile si všimnete problému, bylo těžké je ignorovat.

Majitelé ‌iPadu mini‌ 6 si začali všímat rolování želé v režimu na výšku na zařízení krátce poté, co byl uveden na trh v roce 2021. Některým uživatelům tento efekt nevadil, zatímco jiní tvrdili, že je to velmi nepříjemné a může způsobit únavu očí. ‌iPad mini 7‌ je k dispozici pro předobjednávku a má být vydán ve středu 23. října. Jakmile bude k dispozici, uživatelé se budou moci sami přesvědčit, zda byl problém vyřešen a iFixit poskytne náhled na jakékoli změny hardwaru. Pravděpodobně také dostaneme recenze před uvedením ‌iPadu mini 7‌, takže bychom mohli mít jasnější odpověď na otázku během několika dní.