Apple dnes představil iPad mini 7 s rychlejším čipem A17 Pro, podporou Apple Intelligence a podporou Apple Pencil Pro. Kromě toho zařízení obdrželo také několik menších aktualizací a změn ve srovnání s předchozím modelem.



Nový iPad mini je možné objednávat ode dneška a bude uveden na trh ve středu 23. října. Zde je šest menších změn zařízení.

Rychlejší port USB-C

Apple říká, že port USB-C na iPadu mini 7 je schopen přenášet data rychlostí až 10 Gbps, což je dvojnásobek limitu 5 Gbps na iPadu mini 6. Tato změna umožňuje rychlejší přenos dat přes USB-C kabel pro úkoly, jako je export fotografií z iPadu mini do Macu. Zde jsou rychlosti USB-C a Thunderbolt pro všechny nejnovější modely iPadu:

Zařízení Specifikace
iPad Pro (2021 a novější)
Thunderbolt (až 40 Gbps)
iPad Pro (2018 a 2020)
USB 3.1 Gen 2 (až 10 Gbps)
iPad Air (2022 a novější)
USB 3.1 Gen 2 (až 10 Gbps)
iPad Air (2020)
USB 3.1 Gen 1 (až 5 Gbps)
iPad mini (2024)
USB 3.1 Gen 2 (až 10 Gbps)
iPad mini (2021)
USB 3.1 Gen 1 (až 5 Gbps)
iPad (2022)
USB 2.0 (až 480 Mbps)

eSIM

Po vzoru iPadu Pro a iPadu Air mobilní modely iPadu mini již celosvětově nemají slot pro nano-SIM kartu. Na rozdíl od iPadu mini 6 se iPad mini 7 zcela spoléhá na technologii eSIM. Apple má dokument podpory s užitečnými informacemi o používání eSIM na iPadu.

Rychlejší Wi-Fi

Stejně jako mnoho dalších nedávných zařízení Apple podporuje iPad mini 7 rychlejší Wi-Fi 6E. Wi-Fi 6E rozšiřuje možnosti běžné specifikace Wi-Fi 6 na pásmo 6 GHz, což umožňuje rychlejší bezdrátové rychlosti a nižší rušení signálu. Kromě iPadu mini 7 budete potřebovat router s podporou Wi-Fi 6E. iPad mini 7 také podporuje Bluetooth 5.3.

Dvojnásobek základního úložiště

iPad mini 7 zakoupíte v základní konfiguraci se 128GB úložištěm oproti 64GB u iPadu mini 6. Ještě lepší je, že cena se nezměnila.

Vylepšené HDR fotografie

Nový iPad mini podporuje Smart HDR 4, zatímco předchozí model podporuje Smart HDR 3. Apple říká, že díky Smart HDR 4 vypadají fotografie „ještě detailněji a živěji“. Takto Apple dříve popsal Smart HDR 4: „Smart HDR 4, představený s iPhone 13 Pro a iPhone 13, využívá inteligentní segmentaci k aplikaci různých úprav barev, kontrastu a šumu na objekt oproti pozadí. To zajišťuje správnou expozici tváře a vykresluje osoby na stejné fotografii jednotlivě s různými úpravami optimalizovanými pro osvětlení a tón pleti pro každou osobu.“

Nápis „iPad mini“

Jak poznamenal Parker Ortolani, iPad mini 7 má na zadní straně zařízení nápis „iPad mini“. Předchozí modely zařízení mají pouze „iPad“.