Juno, aplikace určená pro sledování YouTube na Vision Pro, byla odstraněna z App Store, řekl dnes vývojář Christian Selig. V dubnu YouTube poslal Seligovi e-mail a řekl, že Juno porušuje podmínky služby YouTube a rozhraní YouTube API.



A to úpravou nativního webového uživatelského rozhraní YouTube.com a používá ochranné známky a ikonografii YouTube, které by mohly být pro zákazníky matoucí. V reakci na to Selig přešel z používání vloženého přehrávače na přehrávač pro webové stránky a vysvětlil YouTube, že jako webový prohlížeč Juno nepoužívá rozhraní API YouTube. Ve stejnou dobu však YouTube podal stížnost společnosti Apple a Selig varoval zákazníky, že nebude bojovat proti Googlu. Společnost Apple nyní v reakci na stížnost YouTube odstranila Juno z App Store.

Selig říká, že s rozhodnutím nesouhlasí, ale neplánuje se proti němu odvolat. YouTube nemá vyhrazenou aplikaci pro Vision Pro, a proto Selig navrhl a vydal Juno loni v únoru. Před uvedením Vision Pro na trh YouTube uvedl, že nebude vyvíjet aplikaci pro Vision Pro, ani nepovolí, aby aplikace YouTube pro iPad běžela na headsetu. Po odstranění Juno budou ti, kteří chtějí sledovat YouTube na Vision Pro, muset používat Safari.