MacPaw vydal přepracovanou verzi CleanMyMac, svého softwaru pro optimalizaci a údržbu Macu. Aktualizace představuje nové rozhraní a rozšířenou funkčnost, jejímž cílem je poskytnout komplexnější sadu nástrojů pro péči o Mac.



CleanMyMac nyní obsahuje šest hlavních modulů a více než 25 nástrojů pro různé úkoly údržby. Nový asistent nabízí zprávy o stavu a zabezpečení Macu a připomenutí údržby, zatímco aktualizovaný modul My Clutter pomáhá uživatelům spravovat úložiště identifikací velkých, starých a duplicitních souborů. Mezi další změny patří seskupená oprávnění aplikací v modulu Ochrana pro snadnější správu soukromí a přepracovaný nástroj na liště nabídek, jehož cílem je zlepšit monitorování systému a využití zdrojů.

„Tato aktualizace není jen o novém vzhledu – jde o to, poskytnout uživatelům nástroje, které potřebují k snadné péči o svůj Mac,“ řekl generální ředitel MacPaw Oleksandr Kosovan. MacPaw plánuje přidat další funkce v roce 2025, včetně vylepšení vizualizace úložiště a organizace souborů. Společnost také vyvíjí obchodní verzi CleanMyMac s čekací listinou pro testování. Nová verze vyžaduje macOS 11 nebo novější a minimální rozlišení obrazovky 1280 x 800 pixelů. CleanMyMac lze zakoupit na webových stránkách MacPaw, Mac App Store nebo prostřednictvím předplatitelské služby Setapp.