Společnost Microsoft tento týden oznámila Office 2024, novou samostatnou verzi pro uživatele macOS i PC. Office 2024, který je nyní k dispozici, nabízí alternativu pro ty, kteří preferují jednorázový nákup před předplatným Microsoft 365.



Nová verze obsahuje aktualizované verze aplikací Word, Excel, PowerPoint, OneNote a Outlook. Tyto aplikace jsou dodávány jako uzamčené verze, což znamená, že nebudou dostávat průběžné aktualizace funkcí jako jejich protějšky Microsoft 365. Pro uživatele macOS přináší Office 2024 podle Microsoftu několik zajímavých vylepšení. Excel nyní nabízí rychlejší výkon, zejména při práci s více otevřenými sešity. Mezitím Outlook pro Mac představuje přizpůsobitelná gesta přejetí, která jsou navržena tak, aby zlepšila správu e-mailů a práci s Magic Trackpad a Magic Mouse.

PowerPoint získává nové funkce, jako je „cameo“, která uživatelům umožňuje vkládat živý přenos z kamery přímo do snímků, a „nahrávací studio“ pro zachycení vyprávění, animací, přechodů a rukopisu. Word a PowerPoint podporují lajkování a reakce na komentáře v dokumentech pro spolupráci. Office 2024 je kompatibilní s macOS Ventura, macOS Sonoma a macOS Sequoia. Sada aplikací vyžaduje k instalaci a aktivaci účet Microsoft a připojení k internetu. K dispozici jsou dvě edice: Office Home 2024, který obsahuje Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Office Home & Business 2024, který přidává aplikaci Outlook a zahrnuje práva na komerční použití. Obě edice jsou nyní k dispozici u prodejců po celém světě a prostřednictvím webu společnosti Microsoft.