Ruský kanál Wylsacom dnes na YouTube nahrál údajné unboxing video, které zobrazuje nevydaný 14palcový MacBook Pro s čipem M4. Video bylo později sdíleno na platformě X Markem Gurmanem z Bloombergu.



Je možné, že se jedná o stejnou krabici MacBooku Pro zobrazenou na fotografiích, které sdílel server ShrimpApplePro koncem září, když tvrdil, že tento MacBook Pro byl v té době prodáván v soukromé skupině na Facebooku. I když nemůžeme potvrdit pravost tohoto zařízení, krabice odhaluje čtyři potenciální změny toho, co se zdá být základním modelem 14palcového MacBooku Pro:

  • O 25 % rychlejší čip M4: Na krabici je uvedeno, že tento 14palcový MacBook Pro má čip M4 s 10jádrovým CPU, zatímco aktuální model má čip M3 s 8jádrovým CPU. Údajný výsledek testu Geekbench 6 naznačuje, že čip M4 bude až o 25 % rychlejší než čip M3. Apple již představil čip M4 v iPadu Pro v květnu a skutečně má až 10jádrový CPU a až o 25 % rychlejší výkon ve srovnání s čipem M3.
  • 16GB RAM: Dříve se říkalo, že 16GB RAM by se mohlo stát minimem pro všechny budoucí Macy, a údajné balení skutečně naznačuje, že příští 14palcový MacBook Pro bude mít v základní konfiguraci 16GB RAM.
  • Tři porty Thunderbolt 4: Krabice naznačuje, že základní 14palcový MacBook Pro bude mít tři porty Thunderbolt 4, oproti dvěma portům Thunderbolt 3 na aktuálním modelu.
  • Vesmírně černá: Krabice naznačuje, že 14palcový MacBook Pro bude k dispozici ve vesmírně černé barvě, zatímco v současnosti je exkluzivní pro modely konfigurované s čipem M3 Pro nebo M3 Max.

Zde je snímek obrazovky krabice z videa:

Gurman dnes řekl, že očekává, že Apple oznámí první Macy s čipy M4 koncem října a alespoň některé z nich vydá v pátek 1. listopadu. Zde je video, které však může být kdykoli odstraněno z YouTube: