Někteří uživatelé modelů iPhone 16 si stěžují na nadměrné a nevysvětlitelné vybíjení baterie. Zatímco mnoho zpráv pochází od uživatelů ‌iPhone 16‌, starší iPhony se systémem iOS 18 mohou mít také problémy s výdrží baterie.



Na MacRumors byla zveřejněna stížnost na výdrž baterie, když byla aktualizace stále v beta verzi, ale po uvedení ‌iOS 18‌ a vydání modelů ‌iPhone 16‌ se objevila nová vlna stížností. Majitelé modelů ‌iPhone 16‌ zaznamenali značné vybíjení baterie, i když se iPhone nepoužívá. V některých případech se velká část baterie vybíjí v pohotovostním režimu, když se ‌iPhone‌ nepoužívá, což naznačuje, že činnost na pozadí může některým uživatelům způsobovat problémy. „Je zřejmé, že není něco v pořádku. Vybíjení baterie při nečinnosti je nadměrné. Dnes ráno jsem odpojil svůj telefon a držel se na 95 % (můj limit nabíjení) jen 20 minut, než se začal rychle vybíjet. Každých pět minut jsem ztrácel procento. Nyní se zdá, že se to trochu stabilizovalo, ale jsem z toho opravdu zmatený.“

Podobné stížnosti jsou na modely ‌iPhone 16‌ a starší iPhony se systémem ‌iOS 18‌ na Redditu, a přestože vždy vidíme zprávy o problémech s výdrží baterie, když vyjde nová verze iOS, zdá se, že počet lidí, kteří mají problémy je velmi vysoký. Problémy s vybíjením baterie je obtížné diagnostikovat, protože návyky používání ‌iPhonu‌ se velmi liší od člověka k člověku a ze dne na den. Uživatelé se pokusili vypnout ProMotion, deaktivovat Always On displej, vypnout aktualizaci aplikací na pozadí, odstranit widgety, vypnout mobilní data a úplně resetovat své iPhony. Někteří lidé zaznamenali zlepšení u některých z těchto metod, ale ne u všech, a problémy s výdrží baterie u mnoha přetrvávají navzdory řešení.