Zprávy naznačují, že Apple vydá iPad mini sedmé generace v listopadu, téměř tři roky po aktuálním modelu. Zde je shrnutí toho, co očekáváme od další verze tohoto iPadu na základě nejnovějších zpráv.



Design a displej

Nový iPad mini bude pravděpodobně obsahovat kompaktní 8,3palcový displej a celkový design představený u šesté generace. Jedna zpráva však naznačuje, že Apple může problém „rolování želé“ vyřešit otočením sestavy obrazovky. Tato změna by byla provedena s cílem minimalizovat znatelné zpoždění při posouvání v orientaci na výšku, což je pro některé uživatele aktuálního modelu nepříjemné.

Zvýšení výkonu

Zatímco iPad Pro a iPad Air se nyní mohou pochlubit čipy řady M, očekává se, že iPad mini 7 zůstane u řady A. Je pravděpodobné, že bude obsahovat buď čip A17 Pro z iPhonu 15 Pro nebo čip A18 z iPhonu 16. Tento upgrade by měl poskytnout výrazné zvýšení výkonu oproti čipu A15 Bionic v aktuálním modelu a také poskytnout podporu funkcí Apple Intelligence.

Vylepšení připojení

Je téměř jisté, že nový iPad mini bude obsahovat podporu Wi-Fi 6E umožňující připojení k 6GHz pásmu na kompatibilních routerech. Očekává se také podpora Bluetooth 5.3, která přináší nejnovější standardy bezdrátového připojení.

Vylepšní fotoaparátu

Apple by mohl přemístit přední kameru jako na nejnovějším iPadu Air. Tato změna by mohla zlepšit videohovory, zejména při používání zařízení v orientaci na šířku. Fotoaparát může také získat podporu HDR 4 a širší clonu.

Kompatibilita s Apple Pencil

iPad mini 7 bude pravděpodobně podporovat Apple Pencil Pro, která podporuje funkce jako hmatová odezva a Find My.

Barevné varianty

Zatímco aktuální iPad mini je k dispozici ve vesmírně šedé, hvězdně bílé, růžové a fialové, nový model může být dostupný v barvách podobné iPadu Air. To by mohlo znamenat zavedení modré a odstranění růžové z řady.

Vydání a cena

Vzhledem k tomu, že zásoby aktuálního iPadu mini v obchodech ubývají, listopadové vydání se zdá stále pravděpodobnější. Mark Gurman nedávno řekl, že Apple by mohl vydat nový iPad mini spolu s novými Macy začátkem listopadu, potenciálně první den v měsíci. Nový model bude stát stejně jako aktuální iPad mini.