Meta v loňském roce potvrdila své plány konečně vydat aplikaci WhatsApp pro iPad hned po spuštění verze pro macOS přestavěné od začátku. Beta verze aplikace pro iPad byla vydána koncem září, ale o rok později je WhatsApp pro iPad stále jenom beta verzí.



Meta nemá dobré výsledky, pokud jde o aplikace pro iPad. Z Facebooku, Instagramu, WhatsApp a Threads má pouze první z nich aplikaci pro iPadOS – ale už je to několik let, co aplikace naposledy získala zajímavou aktualizaci. Generální ředitel Instagramu Adam Mosseri minulý rok naznačil, že iPad není pro společnost prioritou. WhatsApp spustil beta verzi aplikace pro iPad, kterou uživatelé hodně požadovali.

Zatímco na iPadOS můžete používat aplikace Instagram a Threads pro iPhone, je prostě nemožné nainstalovat WhatsApp na iPad. Podobně jako u aplikace pro Mac mohou uživatelé propojit svůj účet WhatsApp na iPadu a získat tak přístup ke všem svým konverzacím. Bohužel uplynul rok a stále nic nenasvědčuje tomu, že by byl WhatsApp dostupný také pro iPad. Přestože beta verze WhatsApp pro iPadOS má podle zpráv stejné funkce jako aplikace pro iPhone, verze pro iPad obsahuje hodně chyb a často padá.