Zdá se, že u některých modelů iPhone 16 je chyba, která způsobuje náhodné restarty, podle stížností na Redditu, fórech MacRumors a komunitách podpory Apple. Uživatelé tvrdí, že jejich iPhony nečekaně zamrznou a poté se restartují.



Zprávy o problému se objevují od prvního vydání modelů ‌iPhone 16‌ v září a pokračují až do tohoto týdne. Aktualizace iOS 18.0.1 a iOS 18.1 problém nevyřeší, protože se to uživatelům stávalo i po instalaci nejnovějšího softwaru. Zdá se, že problém se objevuje náhodně. Displej přestane reagovat nebo bude velmi pomalu reagovat na dotykový vstup a poté iPhone provede rychlý restart. Objevily se také zprávy o neočekávaném restartu ‌iPhonu‌ v pohotovostním režimu.

Někteří uživatelé, kteří kontaktovali Apple krátce po vydání nových iPhonů, získali náhradní zařízení, ale problém se opakoval. Téměř všechny stížnosti se týkají iPhone 16 Pro nebo ‌iPhone 16 Pro‌ Max, takže mohou být ovlivněny pouze modely vyšší třídy. Pro většinu lidí je problém sporadický, ale někteří uživatelé zaznamenali 10 až 20 selhání za den. V některých případech se zdá, že problém vyřešilo provedení nové instalace a nepřeinstalování ze zálohy iCloud, takže je možné, že se jedná o chybu související s ‌iCloudem‌.