Apple plánuje vybudovat druhé datové centrum v Číně. Bude se nacházet v autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko v severní Číně. Druhé centrum má poskytovat různé služby iCloud pro uživatele na čínské pevnině.



Apple plánuje, že centrum bude provozovat 100 procent obnovitelných zdrojů energie, podobně jako ostatní datová centra postavená společností Apple. Datové centrum Ulanqab City bude druhým v Číně, po oznámení prvního v loňském létě umístěné v jižní provincii Guizhou. První centrum bylo založeno ve spolupráci s firmou pro správu dat Guizhou-Cloud Big Data Industry a v souladu s novými zákony o kybernetické bezpečnosti.

V té době společnost Reuters oznámila, že Apple byla první zahraniční technologickou firmou, která oznámila změny svého ujednání o ukládání dat v Číně, aby splnila nový zákon o kybernetických bezpečnostních opatření, který byl zaveden v červnu a požadoval, aby zahraniční firmy uchovávaly údaje v rámci země. Apple ujišťoval novináře, že má stále velmi silnou bezpečnostní ochranu soukromí a že se není čeho obávat.

Zdroj: macrumors.com