Apple údajně najal inženýra Michaela Abbotta na zatím neurčenou roli uvnitř společnosti, podle informací získaných společností MacGeneration. Dříve Abbott pracoval jako viceprezident inženýrství pro Twitter.



Dále jako vedoucí týmu pro cloudovou platformu Azure společnosti Microsoft a jako viceprezident pro aplikace a služby společnosti Palm, kde pomáhal vytvářet webOS. V osobním aktualizovaném blogovém příspěvku, který byl sdílen v loňském srpnu, vysvětlil, že se bude vracet během následujících několika měsíců z investování do budování nové věci. „Nakonec moje touha objevovat a investovat do další nové věci byla zastíněna mojí touhou postavit další novou věc. Pochopil jsem, že má skutečná vášeň spočívá v tom, že se snažím porozumět, rozvíjet a budovat nové technologie.“

Na čem bude pro Apple pracovat nebylo potvrzeno, spekulace ale naznačují, že Abbott by mohl pracovat na vývoji Siri pod Craigem Federighim. Jeho blogový příspěvek také přímo odkazuje na to, že je okouzlen rozšířenou realitou a reálnými aplikacemi umělé inteligence a strojového učení – ve všech oblastech, které společnost Apple a CEO Tim Cook opakovaně uvádějí do svých zařízení. Poslední nové posily od Apple se soustředily hlavně na rozvíjející se televizní vysílání společnosti.

 

Zdroj: macrumors.com