Když Steve Jobs v roce 2007 představil první iPhone, veškeré pohledy směřovaly ke klávesnici, která na první pohled nebyla na telefonu vidět. Podle vizionáře nebylo potřeba, aby chytré telefony měly fyzickou klávesnici, když může být dotyková uvnitř. Přesně takto může vypadat i nová Magic Keyboard.



Applu byla totiž letos schválena patentová přihláška popisující právě klávesnici, která by mohla nahradit současné mechanické. Velkou překážkou ale zůstává, jak by takové vstupní zařízení vypadalo. I přes fakt, že většina lidí ví, kde jsou jednotlivé klávesy umístěné, potřebuje záchytný bod, podle kterého je najde. U rovné dotykové podložky by se tak jednalo o nemožnou věc.

Klávesnice by tak musela být z materiálu, který by zároveň povolil jejich povrch promáčknout. Pro uživatele by se tak jednalo o příjemnější provedení.

Podle přiloženého dokumentu se jedná o patent pro externí klávesnici. Není ovšem vyloučené, že se ji nedočkáme v budoucnu i u MacBooku. Je důležité ale počítat také s tím, že většina patentů schválených Applem, nikdy světlo světa ani nespatří.

Velmi zajímavou možností, jak si spousta lidí patent dokáže vysvětlit, je i podobný princip, jaká nabízí klávesnice Sonder Keyboard (viz. obrázek níže). Ta je sice mechanická, ovšem její klávesy dokáží měnit jednotlivé znaky. Jedná se o takový TouchBar pro klávesnici.

 

Zdroj: 9to5mac.com