Apple dnes vydal dlouho očekávanou aktualizaci iOS 11.3, ale zdá se, že software je k dispozici pouze ke stažení na iPad 6. generace, který byl včera oznámen na vzdělávací akci v Chicagu.



iPad šesté generace vyšel včera, ale první objednávky nebudou dodány až koncem tohoto týdbe a zařízení ještě není v obchodech.

Zákazníci s novým iPadem mohou stáhnout aplikaci iOS 11.3 bezdrátově pomocí aplikace Nastavení. Chcete-li získat přístup k této aktualizaci, přejděte na Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru.

Aplikace iOS 11.3 přináší dlouhý seznam nových funkcí, jako jsou zprávy na iCloud pro ukládání zpráv iMessages v iCloud, čímž ušetří cenný úložný prostor na zařízení.

Tato aktualizace také zavádí ARKit 1.5, novou verzi ARKit, která vývojářům umožňuje dělat více s aplikací s rozšířenou realitou a obsahuje funkci „Battery Health“, která poskytuje uživatelům iOS více informací o jejich bateriích.

Mezi další nové funkce patří nové možnosti třídění recenzí v App Store, autentizace softwaru pro zařízení HomeKit, Business Chat pro kontaktování firem pomocí služby iMessage a další.

Není jasné, proč Apple vydal iOS 11.3 pro nový iPad a nikoliv pro jiná zařízení, ale překvapivé spuštění naznačuje, že vydání iOS 11.3 pro další produkty Apple je bezprostřední a mohlo by se stát příště tento týden.

Zdroj: macrumors.com