Ve snaze bojovat proti falešným zprávám společnost Facebook zavádí funkci, která poskytuje více informací o autorech a článcích, které uživatelé vidí. Po testování těchto funkcí v loňském roce společnost Facebook přináší změny všem uživatelům v USA.



V příspěvku na blogu sdílí Facebook podrobnosti o nových změnách. Sociální služba doufá, že pomůže uživatelům lépe rozpoznat, kterému obsahu mohou důvěřovat a sdílet ho. „Tuto funkci nyní rozšiřujeme pro všechny uživatele v USA a přidáváme další funkce, které lidem poskytují více kontextu, takže se mohou samy rozhodnout, co číst, čemu důvěřovat a co sdílet. Usnadňujeme lidem prohlížení kontextu o článku, včetně souvisejících článků na stejné téma, informace o tom, kolikrát byl článek sdílen na Facebooku, kde byl sdílen, a také možnost sledovat stránku autora.“

Společnost Facebook přidala také dvě nové funkce, které nebyly zahrnuty do původního testování. Další od tohoto autora – poskytne lidem rychlý přehled ostatních nedávných článků zveřejněných stejným autorem. Sdíleno přáteli – bude lidem zobrazovat přátele, kteří tento článek sdíleli. Navíc Facebook provádí další testy, aby zjistil, zda tyto změny pomáhají uživatelům snadněji zhodnotit důvěryhodnost článků, když mají k dispozici více informací o autorovi. Podívejte se, jak vypadají tyto funkce ve videu níže.

https://www.facebook.com/facebook/videos/10157254148271729/?t=0

Zdroj: 9to5mac.com