Zpráva ve watchOS 4.3.1 beta, objevená webem 9to5Mac, naznačuje, že Apple možná umožní vývojářům třetích stran vytvářet vlastní ciferníky pro Apple Watch v budoucí verzi softwaru Apple Watch.



Součástí NanoTimeKit, který poskytuje vývojářům přístup ke komponentům Apple Watch, jsou beta odkazy na aktuálně neaktivní server vývojářských nástrojů, který pravděpodobně umožní komunikaci s Xcode v systému MacOS. Zda se Apple rozhodne vložit chybějící funkci do watchOS 5 nebo novější, není známo, ale pouhá zmínka o konfiguraci ciferníku třetí strany bude pravděpodobně nadějí pro každého, kdo touží po dodatečném přizpůsobení svých Apple Watch, například pomocí vlastní fotografie.

Na druhou stranu, každá taková naděje by se mohla ukázat jako zbytečná vzhledem k tradiční neochotě Apple otevřít třetím stranám (například uzamčení domácí obrazovky v systému iOS) nejvíce orientované aspekty svých operačních systémů. Apple ukládá přísné limity na změny hlavních prvků rozhraní z obavy, že zaručují vysokou úroveň funkčnosti, stability a bezpečnosti a je těžké si představit, že by společnost upustila od těchto svých principů. Očekává se, že Apple zveřejní watchOS 5 a iOS 12 na konferenci Worldwide Developers Conference v červnu.

Zdroj: macrumors.com