Safari 12 na platformě macOS 10.14 Mojave a iOS 12 obsahují řadu změn, jako jsou automatická silná hesla, automatické vyplňování bezpečnostních kódů, změny rozšíření a další.



V první řadě společnost Apple na WWDC odhalila, že Safari 12 blokuje podporu starších rozšíření Safari, které pocházejí mimo Galerii rozšíření Safari. Ta byla původně představena v roce 2010. V Safari 10 zvětšila společnost Apple tuto svoji platformu. Rozšíření jsou distribuována prostřednictvím nativních aplikací Mac a Apple říká, že jsou mnohem bezpečnější. Nevidí totiž žádné podrobnosti o procházení webu a proto, že procházejí nativní aplikací pro Mac, mnohem méně zatěžují paměť a výkon CPU. Shloka Kini, člen týmu Developer Publications společnosti Apple, vysvětluje: „Budeme pokračovat v přijímání příspěvků do Galerie až do konce roku 2018.

V příštím roce však přijdeme s dalšími aktualizacemi. A nakonec se zcela přejde na Rozšíření Safari. Takže nejlepší věc, kterou musíte udělat je, naučit se rozvíjet aplikace v této platformě.“  Společnost dále odhalila nový formát vyplňování hesel. Apple říká, že hesla automatického vyplňování jsou ve výchozím nastavení dlouhá 20 znaků, přičemž se jedná o velká písmena, malé písmena a čísla. Weboví vývojáři však mohou používat atribut „passwordrules“ pro přidání dalších požadavků na hesla na svých webových stránkách. Navíc Safari 12 obsahuje podporu pro vývojáře, aby na svých webových stránkách mohli přidat funkce pro přetahování a vložení hesla.

Zdroj: 9to5mac.com