Wi-Fi Alliance oficiálně zahájila certifikaci WPA3, což je bezpečnostní standard příští generace pro bezdrátová síťová zařízení (píše server Engadget). Nový protokol řeší řadu možných zranitelných míst, která existují v prostředí WPA2, a to jak pro osobní, tak pro podniková síťová prostředí. 



Mezi vylepšení patří WPA3-Personal robustnější ověřovací systém založený na heslech, které snižují pravděpodobnost, že hacker hádá vaše heslo, individuální šifrování dat, které chrání proti odposlechu Wi-Fi, a schopnost chránit přenos dat, i když je heslo po odeslání dat.

Na straně podniku nabízí WPA3 také volitelný režim s použitím 192bitových bezpečnostních protokolů minimální síly a kryptografických nástrojů pro lepší ochranu citlivých dat.

WPA3 také obsahuje nové možnosti rychlé instalace pro inteligentní domácí zařízení prostřednictvím funkce Easy Connect, což je funkce založená na smartphonu, která umožňuje uživatelům nastavit bezdrátové zařízení s nedostatkem velkého displeje.

Dobrou zprávou je, že WPA3 si udrží interoperabilitu se zařízeními WPA2, takže nebude nutné aktualizovat každé zařízení ve stejné síti. 

Wi-Fi Alliance očekává, že certifikace WPA3 se v příštím roce zvýší a osvojením se bude protokol nakonec stane požadavkem trhu pro všechna zařízení s certifikací Wi-Fi.