iOS 12 obsahuje novou funkci nazvanou USB Restricted Mode, která je navržena tak, aby váš iPhone a iPad byly imunní vůči určitým hackerským technikám používaným k získání přístupu k zařízením.



Existují některé metody pro přístup k iPhonu, které využívají USB připojení ke stahování dat z vašeho zařízení. Pomocí systému iOS 12 můžete zakázat přístup k těmto datům, pokud je to více než hodina od posledního odemknutí zařízení. Tato funkce je ve výchozím nastavení povolena, avšak existují určité situace, kdy byste ji měli vypnout, například když používáte systém CarPlay.

Jak získat přístup k ovládacím prvkům pro USB Restricted Mode v systému iOS 12

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Zadejte Touch ID a kód nebo Face ID a kód v závislosti na zařízení.
  • Pro přístup k nastavení zadejte přístupový kód.

  • Přejděte dolů do dolní části aplikace, kde najdete Příslušenství USB.
  • Pokud jej vypnete, odmítne se připojení USB pokud bude zařízení zamčené víc jak hodinu.
  • Pokud jej zapnete, příslušenstí se bude moci připojit bez ohledu na to, kdy je zařízení zamčené.

Většina lidí si bude chtít nechat tento přepínač ve výchozím vypnutém stavu pro další ochranu. V běžném používání většina z nás odemkne naše iPhony každou hodinu nebo dvě, takže toto nastavení není nijak omezující. Z poznámky beta systému iOS 12:
„Pokud používáte příslušenství USB pro iPod Accessory (například CarPlay) nebo se připojujete k počítači Mac nebo PC, budete možná muset odemknout zařízení, aby rozpoznalo příslušenství.“ Ovšem, i když máte tuto funkci ve výchozím stavu na nabíjení to nebude mít vliv, protože připojení k síti není zakázáno.

Zdroj: macrumors.com