Společnost Apple uvedla možnosti opravy a dostupnosti součástek pro nový model MacBook Pro 2018 v interním dokumentu vydaném v pátek do Apple Store, autorizovaným poskytovatelům služeb Apple a získaný společností MacRumors.



Pokud je vadný MacBook Pro 2018 převzat do Apple Store, zašle se do externího servisního střediska Apple, které bude schopno opravit drobné komponenty na konci července a hlavní komponenty později v září, v souladu s dokumentem, který neupřesňuje význam. Apple Store a autorizovaní poskytovatelé služeb Apple budou moci provést pouze omezené opravy na místě, dokud nebude k dispozici servisní inventář náhradních dílů.
Apple uvádí, že nové 13- palcové modely MacBook Pro s Touch Barem mají nový napájecí adaptér. Ten by měl být k dispozici koncem července.

Klávesy budou k dispozici v polovině srpna. Doufáme, že je uživatelé budou potřebovat méně, protože iFixit zjistil, že MacBook Pro 2018 má pod každou klávesou tenkou silikonovou vrstvu, o které se domnívá, že zabraňuje tomu, aby prach a jiné částice způsobily pocit lepení nebo opakování písma. Ostatní servisní díly budou k dispozici koncem září. Společnost MacRumors obdržela tyto informace ze spolehlivého zdroje, ale možnosti opravy a dostupnost dílů služeb se mohou lišit podle prodejny nebo opravny, oblasti a podobně. Jedná se pouze o pokyny, které se mohou změnit.

Zdroj: macrumors.com