Po aktualizaci Windowsové verze herního klienta Steam se dočkala aktualizace i jeho sesterská aplikace pro operační systém macOS. Nabídne spoustu vychytávek a kromě toho je konečně 64-bitová. Díky tomu dokáže sama lépe využít potenciál 64-bitové architektury procesoru Macu. Není divu, macOS Mojave, který vyjde na podzim tohoto roku bude také poslední operační systém, který bude podporovat 32-bitové aplikace. Byl tak nejvyšší čas na změnu.



Osobně si myslím, že používání 32-bitové architektury u takto věhlasné aplikace byla trochu ostuda. Konečně se tak věci hnuly. A že je to skutečně poznat lze vidět také z reakci uživatelů na Redditu. Sami poznamenali, že zaznamenali obrovský skok ve zlepšení výkonu aplikace. Podle nich je nyní klient i prostředí mnohem rychlejší.

Steam dostal také nový chat, který nyní nabízí přepracovaný design a skupinové chaty, připravené přesně pro hráče. Pokud chcete vědět vše, co je nového ve zprávách na Steamu, můžete se podívat na tuto stránku.

Také vás strašně iritovaly zastaralá ovládací tlačítka aplikace Steam? Ano, myslím ty, které byly používány naposledy za Mac OS X Mavericks? Tak teď už nebudou muset. Steam je totiž (konečně) vyměnil za novodobé tlačítka využívající aktuální design. Aktuální verzi Steamu si stáhnete přímo v klientovi, v případě, že Steam pro Mac ještě nemáte, můžete si jej stáhnout zde.

Zdroj: 9to5mac.com