Do seznamu databáze zařízení Bluetooth byly dne 1. listopadu 2018 přidány nové AirPods, což naznačuje, že nová verze tohoto příslušenství by mohla vyjít již brzy. Zápis, zaznamenaný nejprve společností MySmartPrice, obsahuje čísla A2031 a A2032.



Ty zřejmě odpovídají levému a pravému sluchátku. Číslo verze hardwaru je REV1.1, ve srovnání s REV1.0 pro původní AirPods. Nové AirPods se připojují k iPhonu, iPadu nebo Macu pomocí rozhraní Bluetooth 5.0 podle podrobností, které jsou k dispozici, ale z jejich výpisu lze získat jen velmi málo informací.

Zprávy také naznačují, že Apple pracuje na druhé generaci AirPods s vylepšeným bezdrátovým čipem, který podporuje funkci „Hey Siri“. Očekávali jsme také nový bezdrátový nabíjecí systém AirPods pro použití s AirPower, ale nabíjecí pouzdro AirPods není v databázi zařízení Bluetooth uvedeno.

Pokud budou tyto nové AirPods dodány s pouzdrem pro bezdrátové nabíjení, mohlo by to znamenat i to, že společnost Apple plánuje v blízké budoucnosti vydat i nabíjecí podložku AirPower. AirPower byl poprvé představen v září 2017 a je určen k nabíjení iPhone, Apple Watch a AirPods najednou.

Nevíme, kdy očekávat spuštění nových AirPods, ale první AirPods byly do databáze přidány 20. listopadu 2016 a spuštěny byly 13. 12. 2016. Pokud to nyní bude podobné, mohli bychom je očekávat koncem listopadu nebo začátkem prosince.

Zdroj: macrumors.com