Společnost Apple dnes oznámila aktualizaci aplikace Clips pro iPhone a iPad, která přidává nové scény Selfie, další filtry, nové plakáty a nové nálepky, textové štítky a zvukové stopy.



Tato aplikace pro úpravu videa je navržená tak, aby uživatelům umožňovala kombinovat několik videoklipů, obrázků a fotografií s hudbou, filtry a grafikou a mohli tak vytvářet vylepšená videa, která mohou být sdílena na sociálních sítích. Aplikace Clips byla vydána na začátku roku 2017 a od té doby měla několik aktualizací, které přidaly nové funkce. Dnešní aktualizace přináší celkem šest nových scén Selfie, které jsou 360 stupňové a pracují se zařízeními vybavenými kamerovým systémem TrueDepth. Nové scény zahrnují deštný prales, laboratoř šílených vědců a scénu z „Incredibles 2“.

K dispozici jsou tři nové filtry včetně starého filmu, černobílého akvarelu a černobílé komiksové knihy spolu s novými plakáty, které mají témata jako věda a sport. Plakáty mohou být použity jako titulní karty pro videa. Apple také přidal nové samolepky a textové štítky a navíc existuje 17 nových zvukových stop bez licenčních poplatků, které lze použít při tvorbě klipů. Nově aktualizovaná verze je dostupná od dnešního dne v App Store. Aplikace je kompatibilní s iPhone 5s a novějším, iPad Air a novějším a iPad mini 2 a novějším. Přenos efektů bude vyžadovat iPhone 7 nebo iPad Pro 2017 nebo novější, zatímco Selfie scény vyžadují iPhone nebo iPad Pro s TrueDepth.

Zdroj: macrumors.com